четвер, 15 травня 2014 р.

10 фільмів, котрі змінять ваш світогляд


Ці фільми не залишать вас байдужими. Вони розширюють уявлення про людину, особистість, вибір, долю, відповідальність, дають нові думки, нове бачення світу і себе, надихають і підтримують.
 

1

1+1
Intouchables

Жанр: Біографічний фільм, Комедія, Драма
2011

Постраждавши в результаті нещасного випадку, багатий аристократ Філіп наймає в помічники людину, яка найменше підходить для цієї роботи, - молодого мешканця передмістя Дрісса, який щойно звільнився з в'язниці. Незважаючи на те, що Філіп прикутий до інвалідного крісла, Дріссу вдається привнести в розмірене життя аристократа дух пригод.

2

Вічне сяйво чистого розуму
Вечное сияние чистого разума

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Жанр: Драма, Любовна історія, Наукова фантастика
2004

Нарешті розроблена машина, яка дозволяє позбутися будь-яких спогадів. Джоель і Клементина вирішують викинути один одного з голови. Але в пам'яті Джоеля усе ще живі самі ніжні моменти їхніх почуттів. Чим менше він пам'ятає, тим більше любить.

Розуміючи, що він просто обожнює Клементину, Джоель намагається знайти спосіб, щоб повернути коханій пам'ять про минуле. Поки ще не дуже пізно ... Він повинен перемогти ненависний комп'ютерний мозок будь-що-будь!

3

Ігри розуму
Игры разума

A Beautiful Mind

Жанр: драма, біографічний
2002

Джон Неш - молодий учений у якого є одне завдання, якому він поглинений цілком і повністю, а саме: йому просто необхідно зробити яке-небудь відкриття. Його розробки у області теорії ігор одержують загальне визнання. Неш одержує роботу в престижній лабораторії, починає працювати над засекреченими програмами. Саме там він зустрічається з досі йому невідомим поняттям - любов. Це нове почуття вносить в його життя красуня Алісія Лард, студентка з факультету фізики. Проте в їх щастя втручається хвороба, яку довгий час не помічали навіть найближчі люди - параноїдальна шизофренія...

4

Втеча з Шоушенка
Побег из Шоушенка

The Shawshank Redemption

Жанр: драма
1994

Успішний банкір Енді Дюфрейн звинувачений у вбивстві власної дружини і її коханця. Опинившись у в'язниці під назвою Шоушенк, він стикається з жорстокістю і беззаконням, що панують по обидві сторони решітки. Кожен, хто потрапляє в ці стіни, стає їх рабом до кінця життя. Але Енді, озброєний живим розумом і доброю душею, відмовляється миритися з вироком долі і починає розробляти неймовірно зухвалий план свого звільнення.

5

50 перших поцілунків
50 первых поцелуев

50 First Dates

Жанр: Комедії, Мелодрами
2004

Генрі Рот закохується в чарівну Люсі. Незважаючи на невеликі перешкоди, вже до вечора наполегливому Ромео вдається домогтися взаємності красуні. Молоді люди щасливі й упевнені, що їх любов продовжиться вічно.

На жаль, через наслідки автомобільної аварії, дівчина вранці не пам'ятає нічого з того, що сталося напередодні. Незважаючи на це, Генрі не має наміру здаватися і збирається боротися за свою любов, навіть якщо заради цього йому і доведеться закохувати в себе Люсі щодня!

6

Заплати іншому
Заплати другому

Pay It Forward

Жанр: Драма, Мелодрама
2000

Уявіть собі. Ви робите кому-небудь істотну послугу і просите цю людину віддячити не вам, а трьом іншим людям, які, в свою чергу, віддячать ще трьох, і так далі, у світовому масштабі, поширюючи доброту і тепло. Наскільки дієвою може виявитися подібна ідея? Учень сьомого класу Тревор МакКінні вирішив це перевірити, почавши ланцюжок добра.

7

Август Раш
Август Раш

August Rush

Жанр: Драма, Мелодрама
2008
Молодий харизматичний ірландський гітарист і американська віолончелістка з престижної сім’ї полюбили один одного. Після чарівної зустрічі в Нью-Йорку обставини виявляються сильнішими за них, і вони змушені розлучитися. Народжена дитина, Август Раш, по збігу обставин, опиняється в одному з нью-йоркських притулків. 
Дванадцять років Август Раш, надзвичайно талановитий для свого віку музикант, відчайдушно прагне знайти своїх батьків. Єдиною можливістю для цього він вважає свою музику – юний музикант вірить, що якщо він буде грати, його батьки зможуть знайти його. 

 
8

Підміна
Подмена
Changeling

Жанр: Історія,Трилер, Містика, Драма
2008

Дія картини розгортається в Лос-Анджелесі 20років минулого сторіччя. Звернувшись в поліцію із заявою про зникнення дитини, головна героїня незабаром отримує свого сина, але повідомляє поліцейським, що, незважаючи на зовнішню схожість, це не її син. Замість допомоги нещасна мати отримує прописку в палаті клініки для божевільних ...

9

Дім у озера
Дом у озера

The Lake House

Жанр: Драма, Мелодрама, Фентазі
2006

Доктор Кейт Фостер, змінивши роботу, залишає свій будинок на березі озера, залишаючи в поштовій скриньці послання для майбутніх мешканців. Однак якимось містичним чином лист отримує Алекс Вайлер, що жив тут двома роками раніше. В результаті, між ними зав'язується романтичне листування ... 


10

Солодкий листопад
Сладкий ноябрь
Sweet November

Жанр: Драма, Мелодрама
2001

Затягнутий в строгий костюм рекламний агент-трудоголік Нельсон Мосс біжить по життю і не уявляє собі іншого стилю життя. Але жива ексцентрична Сара Дівер, наполовину - спокусниця, наполовину - філософ, дуже навіть уявляє.

Якщо у неї вийде, Нельсон стане її новою перемогою в серії виправлених людських доль. Кожен місяць вона проводить з новим пацієнтом, якому потрібна допомога. Ніяких зобов'язань. Ніякого тиску. Ніякої залежності. І ніякої закоханості.

Немає коментарів:

Дописати коментар